De algemene voorwaarden van een onderneming

Vrijwel elke onderneming heeft haar eigen algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden zijn de regels die u standaard wil laten gelden in een onderneming. Doordat u algemene voorwaarden opstelt kunt u in veel situaties een hoop tijd winnen omdat u niet hoeft te onderhandelen over zaken als betaling, garantie en incassobedingen.

Inhoud van algemene voorwaarden van een onderneming

Zoals gezegd staan in de algemene voorwaarden van een onderneming de regels beschreven die van toepassing zijn op een onderneming. Deze zijn te allen tijden van kracht. Ook staan in de algemene voorwaarden de wederzijdse rechten en plichten beschreven. De algemene voorwaarden zijn onderhevig aan twee voorwaarden die zijn gesteld door de wet, te weten:

  • De algemene voorwaarden mogen niet onredelijk bezwarend zijn voor de wederpartij
  • De wederpartij moet de mogelijkheid krijgen om kennis te nemen van de algemene voorwaarden

De tweede voorwaarden noemt men ook wel de informatieplicht. Het is volgens de wet verplicht om de wederpartij kennis te laten nemen van de algemene voorwaarden voordat er kan worden overgegaan tot een transactie. Dit kan geschieden door de algemene voorwaarden op te sturen of te faxen, maar de wederpartij kan de algemene voorwaarden van een onderneming vaak ook online inzien.

De algemene voorwaarden juridisch laten controleren

Het is voor een onderneming belangrijk dat de algemene voorwaarden juridisch waterdicht zijn. Zo voorkomt men een hoop problemen die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld onvolledigheid of incorrectheid. Een juridisch adviseur is gespecialiseerd in het doorlichten van zaken als de algemene voorwaarden van een onderneming dus hier heeft u over het algemeen veel baat bij.

Een juridisch adviseur kan u overigens ook helpen bij het opstellen van de algemene voorwaarden wanneer u daar zelf moeite mee hebt. Veel startende ondernemingen hebben nogal eens moeite bij het opstellen van de algemene voorwaarden van hun onderneming en voor dit mensen is het inschakelen van een juridisch adviseur dus erg nuttig.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 83

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op