Ontslagen worden door je werkgever

Wanneer een werknemer wordt ontslagen breken er vaak moeilijke tijden aan voor een werknemer. Het ontslag kan terecht zijn of het kan onterecht zijn, in beide gevallen kan het voor de werknemer verstandig zijn om juridisch advies in te winnen. Daarnaast zijn er nog ontzettend veel zaken waarbij een juridisch adviseur hulp kan bieden, hetgeen erg prettig is in een moeilijke tijd na het ontslag.

Juridisch advies bij een ontslag

Wanneer u bent ontslagen is het prettig dat u ergens terecht kunt voor advies. Een juridisch adviseur kan u helpen met alle zaken afronden die er komen kijken bij een ontslag wanneer een ontslag terecht is. Daarnaast kan de juridisch adviseur u ook helpen bij het aanvechten van het ontslag wanneer u denk dat het ontslag niet terecht is.

Mocht de werknemer het ontslag niet terecht vinden dan kan hij het ontslag aanvechten bij een kantonrechter. Deze kantonrechter zal vervolgens de zaak behandelen en naar aanleiding daarvan een conclusie trekken. Mocht de kantonrechter de werknemer in het gelijk stellen dan kan het ontslag ongedaan gemaakt worden.

Wanneer de kantonrechter echter de werknemer niet in het gelijk stelt dan zal de werknemer dit moeten accepteren en heeft deze geen opties meer. De juridisch werknemer kan dan nog wel helpen bij het uitzoeken van de ontslagvergoeding. Daarnaast zijn er nog een hoop andere zaken die komen kijken bij een ontslag waarmee de juridisch adviseur veel ervaring heeft.

Goed juridisch advies vinden

Wanneer u op zoek bent naar goed juridisch advies dan kunt u hiervoor het beste terecht bij een advocatenkantoor. Over het algemeen is een juridisch adviseur een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in het arbeidsrecht of het ontslagrecht. U kunt echter ook juridisch advies krijgen van bemiddelaars die zich bezig houden met ontslagzaken en arbeidsconflicten.

Op het internet zijn er daarnaast ook websites waar u terecht kunt voor al uw juridische vragen. Er zijn zelfs websites waar u terecht kunt voor gratis juridisch advies. Op deze websites staan vaak tevens een hoop standaard situaties waar u antwoorden kunt vinden op uw specifieke problemen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 83

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op