Wat is het ontslagrecht

Het ontslagrecht is een tak van het recht dat zich bezig houdt met de regels die komen kijken bij het ontslag. Wanneer een werknemer wordt ontslagen door zijn werkgever of wanneer de werknemer zelf ontslag neemt krijgt deze te maken met het ontslagrecht. Ook de werkgever die een werknemer wil ontslaan krijgt te maken met het ontslagrecht.

Het aanvragen van een ontslag

Wanneer een werkgever een werknemer wil ontslaan vanwege wat voor reden dan ook, zal deze toestemming moeten krijgen van het UWV WERKbedrijf. Deze toestemming kan men verkrijgen middels een ontslagaanvraag. In deze aanvraag voor ontslag zal de werkgever zijn redenen duidelijk uiteen moeten zetten en vervolgens zal het UWV WERKbedrijf in beraad gaan of het ontslagaanvraag goed wordt gekeurd.

Een advocaat bij het ontslag

Wanneer u bent ontslagen kan dit terecht zijn of het kan onterecht zijn. In beide gevallen kunt u gebruik maken van een ontslag advocaat. Een ontslag advocaat is gespecialiseerd in het strafrecht en zal u kunnen bijstaan in het aanvechten van een ontslag wanneer het onterecht is of met het afhandelen van het ontslag wanneer het terecht is.

Ook kan een ontslag advocaat u helpen wanneer u voelt dat u ontslagen gaat worden. Bij een dreigend ontslag kan er namelijk nog een hoop voorkomen worden en een ontslag advocaat heeft veel ervaring met dreigende ontslagen. Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat u hier zo snel mogelijk bij bent zodat er nog wat aan gedaan kan worden.

Ontslagvergoeding aanvragen bij een ontslag

Wanneer u wordt ontslagen heeft u over het algemeen recht op een ontslagvergoeding. Dit is overigens alleen het geval als niet is aan te tonen dat u zelf de oorzaak bent voor het ontslag. Een ontslag advocaat kan u helpen met het vaststellen van de hoogte van de ontslagvergoeding wanneer u wordt ontslagen.

De ontslagvergoeding is een een vergoeding voor de schade die de werknemer leidt bij een ontslag. Denk hierbij aan het mis te lopen salaris bijvoorbeeld. Een ontslag advocaat heeft hier veel ervaring mee en zodoende zal de afhandeling van de ontslagvergoeding een stuk soepeler verlopen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 83

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op