Wat is een juridische scan

Een juridische scan is vergelijkbaar met een normale scan in een ziekenhuis, maar dan voor uw onderneming. Het is net als voor het menselijk lichaam namelijk ook voor uw onderneming van belang dat deze gezond is. Met een juridische scan wordt uw onderneming onderzocht op problemen en hoe deze problemen aan te pakken zijn.

Een juridische scan voor uw onderneming

Een bekend gezegde leert ons dat voorkomen beter is dan genezen. Een van de doelen van een juridische scan is dan ook om mogelijke knelpunten tijdig te signaleren zodat er opgetreden kan worden voordat deze knelpunten daadwerkelijk problemen gaan opleveren. Dit bespaart een onderneming bovendien veel tijd, geld en energie.

Een juridische scan is zowel van belang voor een groot bedrijf als voor een startende ondernemer. Dit komt mede doordat de wetgeving en de rechtspraak onderhevig zijn aan snelle veranderingen. Hierdoor blijft het voor alle ondernemingen en ondernemers belangrijk om telkens aanpassingen te maken waar deze nodig zijn.

Juridische scan voor uw financiele polissen

Wanneer u zich afvraagt of uw beleggingshypotheek of lijfrente wel genoeg geld uitkeert op de einddatum dan kunt u hiervoor een juridische scan raadplegen. Ook wanneer u wilt weten of uw pensioen of koopsompolis daadwerkelijk oplevert wat de aanbieder u heeft verteld dan is de juridische scan een oplossing.

Verschillende advocaten kunnen uw polis doorlichten om te zien of er sprake is van foutieve voorlichting of onhaalbare toekomstverwachtingen. Hiermee creeert u voor uzelf duidelijkheid en komt u later niet voor verrassingen te staan. Mocht er na een juridische scan blijken dat verwachtingen inderdaad niet kunnen gehaald of dat er zaken niet kloppen dan kunt u samen met de de advocaat stappen bepalen die u gaat ondernemen.

Vaak kan de advocaat die voor u een juridische scan heeft uitgevoerd de stappen overzichtelijk op een rijtje zetten waardoor het voor u makkelijk wordt gemaakt. Daarnaast bent u er op tijd bij en valt er daadwerkelijk nog wat aan te doen. Vaak is het ook mogelijk om dezelfde advocaat onder het “no cure no pay” principe de zaak aanhangig te laten maken bij de aanbieder van de polis.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 83

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op