Wat zijn algemene voorwaarden voor een onderneming

De algemene voorwaarden van een onderneming zijn de regels die u standaard wilt laten gelden voor uw onderneming. Door algemene voorwaarden op te stellen kunt u een hoop tijd besparen omdat u niet telkens hoeft te onderhandelen over zaken als:

  • Betalingsvoorwaarden
  • Garantiebepalingen
  • Incassobedingen

Wat staat er in de algemene voorwaarden

In de algemene voorwaarden worden regels opgenomen die te allen tijden van kracht zijn in uw onderneming. Daarnaast legt u de wederzijdse rechten en verplichtingen zo duidelijk mogelijk vast. Hierdoor voorkomt u conflicten vanwege onduidelijk. De algemene voorwaarden van een ondernemingen moeten van de wet voldoen aan een tweetal voorwaarden, te weten:

  • De algemene voorwaarden mogen niet onredelijk bezwarend zijn voor de wederpartij
  • De wederpartij moet de mogelijkheid krijgen om kennis te nemen van de algemene voorwaarden

Om te zorgen dat uw algemene voorwaarden niet onredelijk bezwarend zijn voor de wederpartij heeft de wet een zwarte en een grijze lijst ingevoerd. Op de zwarte lijst staan de voorwaarden die verboden zijn voor een onderneming om op te nemen in de algemene voorwaarden. Op de grijze lijst staat de voorwaarden die onredelijk bezwarend kunnen zijn voor de wederpartij en waar dus naar gekeken moet worden.

Informatieplicht van de algemene voorwaarden

Het is volgens de wet verplicht om de wederpartij kennis te laten nemen van de algemene voorwaarden voordat er een transactie plaatsvind. Tevens moet de wederpartij akkoord gaan met de algemene voorwaarden voordat de transactie daadwerkelijk door kan gaan. U kunt de algemene voorwaarden opsturen naar de wederpartij en wat u op internet vaak ziet is dat de wederpartij de algemene voorwaarden direct online in kan zien.

Het opstellen van algemene voorwaarden

Voor iedereen met een eigen bedrijf is het verstandig om algemene voorwaarden op stellen wanneer men te maken heeft met klanten waarmee overeenkomsten worden afgesloten. Tevens dienen deze algemene voorwaarden aan te sluiten bij de feitelijke gang van zaken binnen uw bedrijf. Hieronder volgen enkele voorbeelden van zaken die over het algemeen voorkomen in de algemene voorwaarden: Offerte Transport Levertijd Betaling Garantie

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 83

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op