Problemen bij ontslag

Wanneer iemand ontslagen wordt kan dit terecht zijn maar het kan ook onterecht zijn. Of het nu onterecht is of terecht, in beide gevallen komen zowel de werknemer als de werkgever met het arbeidsrecht in aanraking. Het arbeidsrecht is de vorm van recht die te maken heeft met de verhoudingen tussen de werkgever en de werknemer in een organisatie.

Wat te doen bij onterecht ontslag

Wanneer u van mening bent dat u onterecht bent ontslagen dan kunt u hier tegen in beroep gaan. U kunt het ontslag dan aanvechten bij de kantonrechter. Deze kantonrechter zal vervolgens bepalen of het ontslag onterecht of terecht is. Mocht blijken dat de kantonrechter het ontslag onterecht acht dan kan het ontslag teruggedraaid worden.

Mocht de kantonrechter daarentegen achten dat het ontslag wel terecht is dan zit er weinig anders op voor de werknemer dan dit te accepteren. U kunt dan een juridisch adviseur in de hand nemen die voor u uit kan zoeken of het mogelijk is om een ontslagvergoeding in te dienen. Tevens kan deze juridisch adviseur u helpen bij een aantal zaken die geregeld zullen moeten worden na het ontslag.

Wanneer wordt u terecht ontslagen

Er zijn verschillende voorbeelden waarbij er geen twijfel mogelijk is dat een werknemer terecht wordt ontslagen. Wanneer de werknemer zich schuldig maakt aan een van onderstaande voorbeelden dan is het ontslag terecht en hoeft de werknemer ook niet op een ontslagvergoeding te rekenen:

  • Diefstal
  • Mishandeling werkgever
  • Herhaaldelijk weigeren opdrachten te vervullen
  • Verduistering

Een advocaat bij uw ontslag

Een advocaat kan u altijd helpen bij uw ontslag, of het nu terecht of onterecht is. Ook kunnen werknemers zich richten tot een ontslag advocaat als ze te maken krijgen met een dreigend ontslag. Wellicht kan een ontslag advocaat zelfs het ontslag nog voorkomen wanneer men er vroeg genoeg bij is.

Een ontslag advocaat heeft veel ervaring met dreigende ontslagen en zal zodoende snel situaties kunnen herkennen waarin een ontslag dreigt voor te komen. Hoe eerder men erbij is met een dreigend ontslag hoe groter de kans is dat men er nog iets aan kan doen. Ook al wordt u alsnog ontslagen kan deze advocaat u nog steeds bijstaan met de afhandeling van het ontslag.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 83

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op